0 Item

Listrik Unpad

Motor listrik nyaéta mesin listrik anu ngarobah énergi listrik kana énergi mékanis. Kaseueuran motor listrik ngoperasikeun interaksi antara médan magnét motor sareng arus listrik dina gulungan kawat pikeun ngahasilkeun kakuatan dina bentuk rotasi aci. Motor listrik tiasa dijalankeun ku sumber arus langsung (DC), sapertos tina aki, kendaraan bermotor atanapi mesin saringan, atanapi ku sumber arus listrik (AC), sapertos jaringan listrik, inverter atanapi generator listrik. Pembangkit listrik mékanis identik sareng motor listrik, tapi beroperasi dina arah anu mundur, ngarobah énergi mékanis kana énergi listrik.

Motor listrik tiasa diklasifikasikeun ku pertimbangan sapertos jinis sumber kakuatan, pangwangunan internal, aplikasi sareng jinis kaluaran gerak. Salaku tambahan kana jinis AC sareng DC, motor tiasa disikat atanapi teu nganggo sikat, tiasa tina sababaraha fase (tingali fase tunggal, dua fase, atanapi tilu fase), sareng tiasa didinginkan ku hawa atanapi didinginkan ku cair. Motor tujuan umum kalayan diménsi standar sareng ciri anu nyayogikeun kakuatan mékanis anu merenah pikeun panggunaan industri. Motor listrik panggedéna dianggo pikeun propulsi kapal, komprési pipa sareng aplikasi panyimpenan anu dipompa kalayan peringkat ngahontal 100 megawatt. Motor listrik aya dina kipas industri, blowup sareng pompa, alat mesin, alat-alat rumah tangga, alat listrik sareng disk drive. Motor leutik tiasa dipendakan dina jam tangan listrik.

Motor listrik mana anu paling saé?
Motor BLDC gaduh ciri tarik sapertos torsi awal tinggi, efisiensi tinggi sakitar 95-98%, sareng sajabana motor BLDC cocog pikeun desain desain kapadetan daya tinggi. Motor BLDC mangrupikeun motor anu paling dipikaresep pikeun aplikasi wahana listrik kusabab ciri tarik na.

Menta hiji cutatan bébas 

Nyuhungkeun Pikeun Quotation

Pin Eta dina Pinterest