0 Item

Gear Cacing

Gear Cacing

Gir cacing biasana dianggo nalika réduksi gancang gancang diperyogikeun. Babandingan réduksi ditangtukeun ku jumlah mimiti cacing sareng jumlah huntu dina alat cacing. Tapi gir cacing gaduh kontak anu ngageser anu sepi tapi condong ngahasilkeun panas sareng efisiensi transmisi anu kawilang rendah.

Seueur alat cacing ngagaduhan sipat anu pikaresepeun anu henteu ngagaduhan sét gear sanésna: cacing tiasa sacara gampang ngahurungkeun gir, tapi girna henteu tiasa ngahurungkeun cacing. Ieu kusabab sudut dina cacing anu deet pisan nalika gear nyobian muterkeunana, gesekan antara roda gigi sareng cacing nahan cacing dina tempatna.

Fitur ieu gunana pikeun mesin sapertos sistem conveyor, dimana fitur ngonci tiasa janten rem pikeun conveyor nalika motorna henteu hurung. Salah sahiji panggunaan gir cacing anu narik pisan dipaké dina sababaraha mobil sareng truk anu performa tinggi.

Sedengkeun pikeun matérial pikeun produksi, sacara umum, cacing didamel tina logam keras sedengkeun gear cacing didamel tina logam anu rada lemes sapertos perunggu aluminium. Ieu kusabab jumlah huntu dina pakakas cacing relatif luhur dibandingkeun sareng cacing kalayan jumlah na mimitian biasana 1 ka 4, ku ngirangan karasa gigi cacing, gesekan dina huntu cacing diréduksi. Karakteristik sanés tina ngadamel cacing nyaéta kabutuhan mesin khusus pikeun motong pakakas sareng ngagiling waos tina cacing. Pakakas cacing, di sisi anu sanésna, tiasa didamel nganggo mesin hobbing anu dianggo pikeun spur gear. Tapi kusabab bentuk huntu anu bénten, teu mungkin pikeun motong sababaraha gir sakaligus ku cara nyéépkeun blok gigi sapertos anu tiasa dilakukeun ku roda gigi.

Aplikasi pikeun gir cacing kalebet kotak roda gigi, gulungan tihang pancing, pasok tuning senar gitar, sareng dimana panyesuaian speed anu hipu ku ngamangpaatkeun pangurangan kecepatan anu diperyogikeun. Sedengkeun anjeun tiasa muterkeun alat cacing ku cacing, biasana henteu mungkin pikeun muterkeun cacing ku ngagunakeun alat cacing. Ieu disebut fitur ngonci diri. Fitur ngonci nyalira henteu tiasa dipastikeun sareng metode anu misah disarankeun pikeun pencegahan tibalik anu leres.

Ogé aya jinis gear cacing duplex. Nalika nganggo ieu, dimungkinkeun pikeun nyaluyukeun backlash, sabab nalika waos waos kedah nyaluyukeun backlash, tanpa meryogikeun perobihan jarak tengahna. Teu seueur teuing pabrik anu tiasa ngahasilkeun jenis cacing ieu.

Pakakas cacing langkung sering disebut roda cacing.

Némbongkeun 1-32 hasil 58

Pin Eta dina Pinterest